Nog een bezoekje aan de manege!

april 20th, 2024 | Posted by Carly Hill in Nieuws

Een aantal weken geleden ging ik weer eens langs op de manege. Helaas was het niet zulk lekker weer als de vorige keer, dus de foto’s zijn een beetje verregend… Ondanks de regen heb ik wel voor het eerst John gelongeerd! Hij lijkt op zijn mama Sunshine en oma Grace, want rechtsom ging dat een stuk beter dan linksom. Ook paarden hebben een voorkeur in linker/rechterkant, net zoals wij mensen!

John eten
John had wel wat eten verdiend!

John is opgegroeid tot een mooie hengst! Hij was braaf met longeren en wandelde goed mee voor het eerst naar de binnenbak. Ook Kira, Katinka en vooral Lorando waren aardig gegroeid, een stuk groter dan vorig jaar!

Belinda stond apart, want die was weer drachtig! Wie weet is het veulentje inmiddels al geboren…

Belinda
Drachtige Belinda

Toen ik er even wat langer over na ging denken, bedacht ik dat ik van haar lijn nu inmiddels al 4 generaties aan paarden heb mogen kennen! En op 3 van de 4 generaties ook een keer heb mogen rijden. Dat zal je niet vaak mee maken op een manege, en maakt Manege Rusthof wat mij betreft extra speciaal. Christina (roepnaam Chrisje) is de oudste die ik gekend heb. Zij was prachtig bruin met grijze haren, wat ze in Amerika een ‘roan’ kleur noemen. Je moest wel een beetje met haar oppassen, want ze kon wel eens bijten! Maar zodra je bovenop haar rug zat was ze lief. Ik heb een keer vooraan gereden voor een feestje op haar, en vond haar maar langzaam… Maar de verhalen gingen dat ze op buitenrit ook heel erg snel kon zijn!

De dochter van Chrisje heette Mara. Zij had een prachtige voskleur met een grote bles. Op haar heb ik wat vaker gereden, en omdat ze super rond was en bijna geen schoft had ben ik zelfs een keer met zadel en al naar voren op haar nek geschoven! Mara heeft uiteindelijk Belinda gekregen, en haar heb ik al gezien toen ze nog heel erg jong was! Toen ze ietsje ouder werd, werd ze ook wat bijterig. Heeft ze van haar oma meegekregen ;). Nu lijkt dat wel weer mee te vallen gelukkig. Belinda heeft inmiddels al 2 (of 3?) veulentjes gehad: Kai en Lorando. Ik ben benieuwd naar het nieuwe veulentje: zou het een merrieveulen zijn?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.