Over ons

Omgeving

Manege Rusthof ligt in het zuid-westen van provincie Noord-Holland. De ongeveer 13 hectare land bieden een plek aan een kudde pony’s, een kudde paarden, konijnen en vogels. Ook leven er 2 poezen en 3 honden. Het land ligt tussen de Glipperweg en de Ringvaart in, en is verdeeld in 6 weilanden met paden ertussen. Genoeg ruimte en mogelijkheden om lekker door het land heen te rijden dus! Buiten rijden is hier dus totaal niet moeilijk omdat er geen verkeer is en de paarden het land kennen, en dus minder snel schrikken.

winterland

Manege

Manege Rusthof is geen echt commerciĆ«le manege, het gaat hier om de liefde voor de paarden. De manege is een echte familie manege, waar bijna iedereen elkaar bij de naam kent. Dit zorgt voor een gezellige sfeer en veel persoonlijke aandacht. Alle paarden zijn eigen paarden dus een groot deel van de vele pony’s en paarden zijn beschikbaar voor de lessen. Er staan hier geen pensionpaarden. Bijna alle paarden zijn zelf gefokt en al hun hele leven op de manege. Ze zijn hier zelf ingereden. Dit betekent dat de eigenschappen van alle dieren goed bekend zijn, en er een goed inzicht is welke ruiter op welk paard kan rijden. Maar ook als paarden ziek of oud zijn of niet meer kunnen rijden worden ze niet verkocht of afgemaakt, wat op de meeste maneges wel gebeurt. Dan kunnen ze lekker genieten van een leven in de wei, en wordt er zo goed mogelijk voor ze gezorgd.

Winterland

Pony’s en paarden

Zoals hiervoor al gezegd is zijn bijna alle dieren hier zelf gefokt en leven ze hun hele leven hier. De dieren worden op een zo natuurlijk mogelijke manier gehouden. Dit betekent dat de pony’s, zolang ze gezond zijn, altijd in de wei blijven. Ze worden ’s winters natuurlijk wel extra bijgevoerd. De paarden zijn ’s zomers buiten en staan ’s winters binnen in grote, vrij open boxen zodat ze veel contact met elkaar kunnen hebben. Dit is zo omdat de paarden een minder dikke wintervacht krijgen dan de pony’s, en het buiten waarschijnlijk koud zouden hebben. De hengsten staan in de hengstenstal. Zij kunnen helaas niet in de wei, omdat er dan erg veel veulens zouden komen!

Diana&Gloria